Hoe maak ik mijn woonkamer slimmer?

Na een drukke dag op het werk, heerlijk ontspannen in je favoriete stoel. Als de avondschemering invalt sluiten de gordijnen, de verlichting past zich automatisch aan en de TV springt op je favoriete kanaal. Lijkt dit te mooi om waar te zijn? Zeker niet! Het kan allemaal met Crestron Home, dé domotica oplossing waarmee je je woonkamer een stuk slimmer maakt. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden met Crestron Home. Wij lichten graag een paar opties voor je toe.

1. Het koppelen van de verlichting

Verlichting leent zich perfect voor ‘slimme bediening’. Waarom zou je steeds weer een rondje door de woonkamer maken om alle verlichting aan de klikken als het donker begint te worden? Dit kan veel makkelijker! Je kunt je verlichting koppelen aan de Crestron Home oplossing en de woonkamer in één klik sfeervol verlichten zoals jij het wilt.

2. Scènes maken

In een slimme woonkamer kun je met één druk in de app allerlei scènes maken. Zo zien wij vaak dat klanten een ochtendscène hebben waarin alle gordijnen automatisch opengaan, de verlichting op volle sterkte staat en de muziek zachtjes op de achtergrond afspeelt. In de avond is het tijd voor de ‘movie scène’. De verlichting past zich aan naar een warme sfeer en de lampen gaan minder fel branden, de open haard gaat branden, de smart tv gaat aan en de gordijnen sluiten automatisch. Met het maken van diverse scènes maak je jouw woonkamer een stuk slimmer en tevens biedt Crestron Home de perfecte ondersteuning voor vrijwel alle smart TV’s.

3. Het plaatsen van speakers tot onzichtbare speakers

Instant Domotica biedt natuurlijk ook de beste audio-oplossingen. Genieten van kraakheldere muziek, altijd èn overal, precies zoals jij het wilt. Je kunt speakers in het plafond van de woonkamer plaatsen of een mooie soundbar onder de TV, zodat je kunt genieten van een fantastische audio beleving. De audio-oplossingen van Crestron Home bieden een makkelijke integratie, uitstekende prestaties, een maximale schaalbaarheid, een luxe design én ook nog eens d.m.v. intuïtieve bediening. Programmeer je woonkamer zo dat altijd je favoriete radiozender of Spotify playlist aanstaat! Slimmer wordt het eigenlijk niet!

4. De thermostaat koppelen

Geen zin om vanuit je warme bed naar die veel te koude woonkamer te lopen voor je eerste kopje koffie? Dat is ook helemaal niet nodig. Je kunt heel eenvoudig de thermostaat slimmer maken en koppelen, zodat de woonkamer in de ochtend al lekker op temperatuur is. Dat is toch een stuk prettiger wakker worden! Uiteraard is het ook heerlijk als de woonkamer al comfortabel opgewarmd is bij thuiskomt. Door de thermostaat in je woonkamer smart te maken heb je niet alleen méér wooncomfort, maar bespaar je ook op de energierekening!

5. Je gordijnen op afstand bedienen

Als het buiten donker wordt en je verlichting in de woonkamer aan gaat, zou je het gevoel kunnen krijgen dat je in een kijkdoos zit. Dan toch maar even opstaan om de gordijnen dicht te doen. Dit hoeft niet dus niet meer. Je kunt je gordijnen eenvoudig koppelen met onze Crestron Home oplossing. Dit is natuurlijk ook ideaal wanneer je op vakantie gaat en je de indruk wilt wekken dat je huis bewoond is!

Met Crestron Home kun nog zo veel meer..

Je kunt nog zo veel meer met de oplossingen van Crestron Home. Wat dacht je bijvoorbeeld van scènes maken voor de ochtend, middag en avond? Er gaat een wereld voor je open en je maakt je woonkamer niet alleen slimmer, maar ook gezelliger èn sfeervoller. Je woonkamer wordt dé ideale plek voor elke gelegenheid! Wil je niet alleen de woonkamer slimmer maken, maar ook andere ruimten in je woning, zoals bijvoorbeeld de keuken? Het is allemaal mogelijk met Crestron Home. Plan direct een afspraak in onze showroom of download onze brochure.