De 8 voordelen van een slimmer huis

Steeds vaker gaat het over slimme huizen en smart homes. Het is dé trend van dit moment. Door een huis smart te maken kun je vanzelfsprekend genieten van een zo hoog mogelijk wooncomfort. We krijgen steeds meer te maken met slimme oplossingen en dan is het fijn als ook jij kunt genieten van een optimaal slim huis. Wat zijn eigenlijk de voordelen van een slimmer huis? Wij geven je graag inzicht in de 8 belangrijke voordelen van een slimmer huis.

1. Je voelt je veiliger

Niets is zo belangrijk als het ervaren van een veilig gevoel wanneer je thuis bent. Je woning hoort een veilige thuishaven te zijn. Met een slim huis, voorzien van Crestron Home kun je makkelijk zorgen voor die extra veiligheid en geborgenheid. Het begint daarbij met een goed plan en een goede voorbereiding. Welke lagen van beveiliging wil je? Is schildetectie nodig en welke slimme features wil je nog meer? Met Crestron Home kun je op afstand de sloten bedienen, uw aanwezigheid simuleren en de camera’s in realtime monitoren en bedienen.

2. Je kunt energie besparen

Energie besparen, dat willen we natuurlijk allemaal. Toch, vergeten we allemaal wel eens het licht uit te doen of de verwarming omlaag te zetten als we gaan slapen. Dergelijke zaken kunnen eenvoudig worden geautomatiseerd. Wanneer de lampen automatisch in- en uitschakelen, levert dit een aantrekkelijk energievoordeel op. Dit is natuurlijk slechts één voorbeeld. Je kunt flink op je energiekosten besparen door je woning slimmer te maken.

3. Je woning is klaar voor de toekomst

We krijgen met steeds meer ‘slimme’ oplossingen te maken in het dagelijks leven. Deze oplossingen zijn stuk voor stuk bedoeld om het leven makkelijker, comfortabeler en veiliger te maken. Een groot deel van deze slimme oplossingen is bedoeld voor in je woning. Het is dan prettig wanneer je woning hier al op voorbereidt is. Als je nù je woning slimmer maakt, ben je klaar voor de toekomst.

4. De woning wordt meer waard

Een slimme woning is een woning die duurzamer is en waarin optimaal gemak en wooncomfort centraal staan. Je kunt je voorstellen dat dit de waarde van je woning verhoogt. Het slimmer maken van je woning is dan ook niet alleen prettig voor jezelf vanwege het wooncomfort, maar het levert je zeker ook financieel voordeel op wanneer je de woning besluit te verkopen.

5. Je profiteert van optimaal gemak

Gemak dient de mens. Een bekende uitspraak die meer dan waar is. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? We hebben vrijwel allemaal te maken met meer werkdruk en meer werkstress dan ooit tevoren. Als we thuiskomen willen we optimaal kunnen ontspannen. Je profiteert van optimaal wooncomfort wanneer je je woning slimmer maakt. Wat dacht je van gordijnen die vanzelf sluiten als het donker wordt of van een tv die precies weet wat jouw favoriete zenders zijn?

6. Het gras wordt automatisch gemaaid

Bij een slim huis hoort ook een slimme tuin. Koppel de robotmaaier aan het domotica systeem en laat deze het gras maaien. In en rondom de tuin komen er steeds meer nieuwe mogelijkheden om zaken te automatiseren.

7. De ventilatie is altijd op orde

Er zijn maar weinig dingen zo belangrijk als het hebben van frisse, gezonde en verse lucht in huis. Wanneer de luchtkwaliteit in huis niet optimaal is, merk je dit gegarandeerd. Bij een slechte ventilatie kun je bijvoorbeeld last krijgen van schimmels en vochtproblemen, welke op hun beurt weer gezondheidsklachten opleveren. Een slimme woning kan de ventilatie en klimaatbeheersing zelf regelen, waardoor de luchtkwaliteit altijd optimaal is.

8. De temperatuur altijd behaaglijk

Wakker worden in de wintermaanden in een koude woonkamer. Het is voor veel mensen herkenbaar. Het duurt even voordat de woonkamer behaaglijk warm is. Bij thuiskomst vanuit de auto of wellicht vanaf de fiets binnenkomen bij een behaaglijke temperatuur. Met slimme oplossingen zorg je ervoor dat de temperatuur in huis altijd optimaal is.

Ontdek wat Crestron Home voor jou kan betekenen

Met Crestron Home kies je voor moderne, optimale slimme oplossingen die alles gewoon een stuk beter en comfortabeler maken. De mogelijkheden zijn eindeloos en worden nog altijd verder uitgebreid. Je kunt onze brochure downloaden om eens nader kennis te maken met de mogelijkheden op het gebied van domotica. Natuurlijk ben je ook altijd welkom om een vrijblijvende afspraak met één van onze domotica experts in te plannen. Wij ontvangen je graag op afspraak in onze showroom.

Reageer