Smart home technologie maakt je leven makkelijker

Thuis is dé plek waar je wilt genieten van ontspanning, comfort en veiligheid. Met de nieuwste smart home technologie kun je deze zaken optimaliseren, om nóg meer van je woning en je leven te genieten. Woningautomatisering of domotica behoort tot een van de snelst groeiende markten en deze trend gaat groter worden. Steeds meer woningeigenaren willen genieten van een slim huis met één goed werkend domotica systeem.

Een smart home met één kwalitatief systeem levert immers veel voordelen op, dan vijf losse apps en systemen. Deze apps werken vaak niet met elkaar samen en dat geeft frustraties. Het goed installeren van smart home technologie kan je leven veel makkelijker maken. In dit blog nemen we enkele voorbeelden met je door!

Woningautomatisering: wat houdt dat nu precies in?

Regelmatig hoor, zie en lees je de termen smart home technologie, domotica of woningautomatisering langskomen, maar wat is het nu precies? Al deze begrippen bedoelen hetzelfde. Wanneer je kiest voor de toepassing van een smart home systeem, dan kan dit systeem naadloos samenwerken met andere technologieën die in de woning aanwezig zijn. Hierbij kun je onder meer denken aan verlichting, zonwering, klimaat, video en audio, beveiligingscamera’s en deursloten.

Door slimme domotica oplossingen werken deze systemen met elkaar samen. Het grote voordeel hiervan is dat je alles kunt bedienen vanuit één enkele app. Je hebt dus niet meer voor elke slimme oplossing een aparte afstandsbediening of app nodig hebt. Eén systeem voor al je slimme apparatuur; dát maakt het leven makkelijk! Er zijn veel smart home systemen op de markt. Als domotica specialist hebben wij ze allemaal met elkaar vergeleken. Wij raden onze klanten aan om voor de meest betrouwbare oplossing te gaan, namelijk Crestron Home.

Verhoog het comfort in je woning

Met slimme huistechnologie kun je het comfort in je woning eenvoudig verhogen. Stel je eens voor dat je huis optimaal slim is en je echt alles kunt bedienen vanaf een enkele app op je smartphone, of je nu thuis bent of niet. Ben je op vakantie in Frankrijk? Dan kun je nog altijd alles in je huis bedienen, precies zoals jij het wilt.

Met slimme huistechnologie kan je ook meerdere acties aan elkaar koppelen. Is het jouw routine om in de ochtend eerst de gordijnen te openen, de verlichting aan te doen, de verwarming aan te zetten en te gaan genieten van een muziekje tijdens je eerste kopje koffie? Deze routines kun je aanmaken en met één druk op de knop in de app of naast je bed op de touchpad activeren.

Je smart home is veiliger

Steeds meer woningbezitters kiezen niet alleen voor smart home technologie voor het gemak, maar ook voor een veiliger gevoel. Met smart home technologie kun je de beveiliging van je woning optimaliseren. Er kunnen specifieke beveiligingsacties worden aangemaakt in de app en op meerdere manieren kun je jouw woning eenvoudig bewoond laten lijken als je op vakantie of buiten de deur bent. Een van die acties is het laten aangaan van de verlicht zodra de zon onder is en die enkele uren te laten branden. Doordat de zon iedere dag op een ander moment ondergaat gaat de verlichting nooit op hetzelfde moment aan.

Het is ook mogelijk om de brandmelders te koppelen aan het domotica systeem. Bij een brandmelding zal er dan speciale verlichting gaan branden voor een veilige looproute. Bij een brandmelding krijg je altijd direct een melding op je telefoon.

Aan de slag met smart home technologie

Smart home technologie maakt je leven makkelijker, comfortabeler en veiliger. Geniet van ontspanning, gemak én een maximale veiligheid met een goed domotica systeem. Ben jij benieuwd naar wat smart home technologie allemaal voor jou kan betekenen? Bezoek dan een domotica specialist en ga niet zomaar wat spullen online kopen. Het smart maken van je woning begint met een goed plan om te bepalen welke wensen je hebt omtrent domotica.

Je bent van harte welkom in onze showroom om je te laten inspireren in de wereld van smart home oplossingen. Plan een afspraak bij met één van onze domotica experts in een van onze showrooms. Natuurlijk kun je ook eerst nader kennismaken met de mogelijkheden door onze brochure te downloaden.