Een smart-home met 5 losse apps is niet handig

Lampen die automatisch aan en uit gaan, de verwarming die altijd goed staat ingesteld in iedere ruimte en de juiste muziek op ieder moment van de dag. Domotica is steeds toegankelijker en betaalbaarder geworden afgelopen jaren. Er komen steeds meer slimme oplossingen waarmee je je wooncomfort eenvoudig kan verhogen. Een nadeel is alleen dat de verschillende systemen, met elk een eigen app, niet communiceren met elkaar. Dat maakt je huis dus niet smart.

Een goede smart home bestaat uit één systeem welke makkelijk te bedienen is en waar alle apparatuur aan gekoppeld kan worden. Het is dus belangrijk dat je het goed aanpakt als je kiest voor domotica. Je kunt namelijk beter één keer wat meer investeren, dan kiezen voor een oplossing welke net niet lekker werkt. Wij vertellen je graag onze visie.

Basisplan maken voor domotica

De keuze voor een domotica systeem begint bij een gedegen plan. Stel jezelf eerst de vraag: wat wil je allemaal ‘slim’ gaan maken in je woning? Maak een overzicht van alle schakelaars, functionaliteiten en ruimtes. Zo ontstaat er overzicht en kun je veel beter een geschikt systeem kiezen. Begin dus bij het leggen van een goede basis voordat je iets gaat aanschaffen.

We zien namelijk vaak dat het proces andersom gaat. Je koopt eerst een slimme lamp, daarna de thermostaat, daarna nog een lamp en dan weer een schakelaar ect. Het gevolg hiervan is dat je smartphone vol apps staan om alles één voor één te bedienen in je huis.

 

“Vijf losse apps maken je huis nog niet slim”

Stap voor stap slimmer maken is niet ideaal

Natuurlijk is het mogelijk om je woning stap voor stap slimmer te maken. Uiteindelijk kun je op deze manier ook zorgen voor een slim huis. De vraag is vooral of dit ideaal is. De belangrijkste reden voor mensen om dit in fases te doen is geldbesparing, maar klopt deze gedachte wel? Natuurlijk, als je één slimme oplossing in huis haalt ben je altijd goedkoper uit dan wanneer je direct een compleet domotica systeem laat realiseren. Toch, als je al die kleinere investeringen bij elkaar optelt, waarmee je uiteindelijk hetzelfde resultaat bereikt als met een compleet domotica systeem, dan is het financieel aanzienlijk voordeliger om direct het hele systeem door te laten voeren.

Hier komt nog bij dat een compleet domotica systeem je tijd bespaart. De stap voor stap aanpak kost je uiteindelijk alleen maar tijd, vooral omdat elke slimme oplossing apart bediend moet worden met een eigen app. Vanuit je complete domotica installatie kun je deze allemaal tegelijk bedienen.

Investeren in één goed domotica systeem

Laten we nu eens kijken naar wat er gebeurt als je in één goed werkend systeem investeert. Het systeem van Crestron Home zorgt ervoor dat je alles kunt koppelen; van verlichting tot de gordijnen en van zonwering tot onzichtbare inbouwspeakers. Jouw slimme huis weet precies wat jij nodig hebt, waar je van houdt en wanneer er iets moet gebeuren. Dát is de echte ervaring van domotica. Enkele voordelen van Crestrom Home zijn:

  • Al meer dan 30 jaar marktleider in Domotica
  • Eén handige app
  • Honderden koppelingen beschikbaar
  • Betrouwbaar & veilig
  • Eenvoudig uit te breiden

Crestron Home is de manier om jouw woning in één klap optimaal slim te maken met de juiste domotica, waarna je direct nergens meer omkijken naar hebt. Bijkomend voordeel is ook dat je smartphone niet meer vol komt te staan met verschillende apps van aparte oplossingen.

Geniet van de échte domotica ervaring?

Kies jij voor de echte domotica ervaring in plaats van de stap voor stap ervaring die uiteindelijk alleen maar tijd gaat kosten? Dan kies je voor een oplossing in de vorm van een enkel, optimaal werkend systeem dat alles koppelt. Instant Domotica is gespecialiseerd in professionele domotica systemen voor jouw woning. Wij zijn de specialist in het ontwerpen, aanleggen en instellen van domotica systemen tegen een betaalbare prijs. Wij laten jou graag alle mogelijkheden van domotica zien.

Download onze brochure om nader kennis te maken met de veelzijdige mogelijkheden. Natuurlijk ben je ook welkom om een bezoek aan onze showroom te plannen. Er staat altijd een ervaren domotica expert voor je klaar om jou alles te vertellen over de mogelijkheden van domotica!