Hoe maak ik mijn keuken slimmer?

Apparatuur om ons heen wordt steeds slimmer. Door deze aan elkaar te koppelen ontstaat een slim huis die je met één app kunt bedienen. Er zijn verschillende mogelijkheden om je keukenapparatuur slimmer te maken. Wij geven je een paar handige tips die gemakkelijk te realiseren zijn met Crestron Home.

TIP 1. Het koppelen van verlichting

Verlichting koppelen is niet alleen heel gemakkelijk, maar biedt ook maximaal voordeel. Wist je dat je de verlichting kunt koppelen aan de meest uiteenlopende zaken zoals bewegingssensoren en dat je voorgeprogammeerde scenes kunt instellen? Met een effectief systeem kun je zelfs de gehele verlichting in de woning aan elkaar koppelen, dit biedt veel voordelen en levert je uiteindelijk ook veel gebruiksgemak en -plezier op.

TIP 2. Het koppelen van schakelaars

Een andere optie, die zeker handig is in de keuken, is het koppelen van schakelaars en stopcontacten. Wanneer er een reguliere elektrische installatie aanwezig is, dan zijn de aanwezige schakelaars met een lichtpunt verbonden en zijn de stopcontacten doorverbonden per kring. Wanneer je echter kiest voor het slimmer maken van je woning d.m.v. domotica, worden alle lichtpunten apart van elkaar doorverbonden naar één centrale. Hierdoor kunnen ze geschakeld worden vanaf een centraal punt in de meterkast. Dit geldt niet alleen voor lichtpunten, maar ook stopcontacten kunnen eenvoudig in het systeem worden geïntegreerd. Zo kun je op afstand bijvoorbeeld je keukenapparatuur, verwarming en de rolluiken bedienen.

TIP 3. De plaatsing van speakers in het plafond

Optimaal genieten van je favoriete muziek tijdens het koken. Volledig geïntegreerd met jouw muzieksysteem welke ook bedienbaar is in de rest van je woning. Voorzien van passende inbouwspeakers of indien gewenst zelfs onzichtbaar weggestuct in wand of plafond, zonder concessies te doen aan een optimale geluidskwaliteit.

TIP 4. Keukenapperatuur op afstand bedienen

Wist je dat vrijwel alle grote merken keukenmerken hun producten zo hebben gemaakt dat deze koppelbaar zijn met Crestron? Zo kun je de Bosch koelkast, Siemens vaatwasser en Neff oven op afstand bedienen middels één handige app! Zet alvast de oven aan om voor te verwarmen of programmeer je vaatwasser om te starten in de nachtelijke daluren. Het is allemaal mogelijk met één klik!

Slimme keuken; waar begin je?

Crestron Home is dé oplossing wanneer je je keuken slimmer wilt maken. Wil je direct ook de andere ruimten in je woning aanpakken, zoals de woonkamer of de slaapkamer? Domotica biedt je oplossingen die eindeloos kunnen worden uitgebreid. Dus niet alleen de keuken, maar de gehele woning wordt slimmer met de hoogwaardige mogelijkheden van Crestron Home.

Plan een afspraak met onze domotica expert

Heb je interesse in onze Crestron Home oplossingen voor je keuken of de rest van je woning? Plan dan een vrijblijvende afspraak met onze domotica expert. Wij vertellen je graag meer over de ongekende mogelijkheden. In onze showroom maak je uitgebreid kennis met de wereld van Crestron Home. Wil je eerst extra informatie ontvangen over het Crestron Home syteem van Instant Domotica? Download dan onze brochure.