5x Grote tech trends voor 2022 in woningen

De wereld van techniek, audio en video komt continu met nieuwe innovaties. De nieuwste producten spelen in op de grote tech trends in de markt. Het team van Instant Domotica zit boven op de nieuwste producten en trends om jou zo goed mogelijk te kunnen adviseren. Wij weten welke trends echt relevant zijn en voor daadwerkelijke verandering gaan zorgen in de markt.

Wat zijn nu de grote tech trends voor 2022 als we kijken naar particuliere woningen? Welke ontwikkelingen staan ons te wachten? Wij nemen de grootste 5 graag met je door.

1. Unified communications

Onder de meest belangrijke tech trends voor 2022 in particuliere woningen zien we toch wel de unified communications oplossingen, ofwel oplossingen op het gebied van uniforme communicatie. Door de coronapandemie is thuis werken voor velen heel gewoon geworden. Toch moeten we ook in contact blijven met andere professionals, zoals klanten, collega’s en andere relaties. We zien als trend dat professionals meer geld besteden aan het goed inrichten van hun thuiskantoor om verbonden te blijven.

2. Betere veiligheid rondom huis

De vraag naar slimme veiligheidsoplossingen is hard aan het toenemen. Steeds meer woningbezitters investeren in het veiliger maken van hun woning. Ze kiezen daarbij voor slimme camera’s, rookmelders, een videodeurbel en slimme sloten. De tijd dat iedereen in de familie een sleutel bij zich had, en ook regelmatig verloor, is in 2022 voorbij. Sloten van deuren werken steeds vaker met bluetooth, RFID, een unieke cijfercode of vingerafdruk.

Al deze veiligheidsoplossingen en bijbehorende meldingen worden het liefste allemaal beheerd vanuit één centrale app. Daarbij staat de data natuurlijk niet in de cloud, maar veilig op de server in de woning.

3. Meer aandacht voor wellness

Bij wellness denk je misschien direct aan een spa, zwembad of een sauna, maar alles om je heen in je eigen huis heeft eigenlijk ook met wellness te maken. Hoe beter de ruimte om je heen is afgestemd op jouw persoonlijke behoeften, hoe beter de ruimte is voor jouw welzijn. Deze vorm van wellness in de eigen woning krijgt steeds meer aandacht en we mogen zeker van een trend spreken. Logisch ook, want we brengen meer tijd door in onze eigen omgeving en juist in deze tijd moeten we daarin vooral rust en ontspanning vinden. Een gezondere lucht en een goede sfeer in huis zorgen voor een hogere productiviteit.

4. Video- en audiostreaming

We zijn tijdens de coronapandemie meer gebruik gaan maken van video- en audiostreaming. In 2019 besteedden we hier nog gemiddeld 3 uur per dag aan en in 2020 steeg deze gemiddelde tijd al naar 7 uur per dag. Het is een trend die zich voortzet. Juist doordat we steeds meer tijd besteden aan het streamen van video en audio we dit op een hoogwaardigere manier doen. De vraag naar domotica oplossingen op het vlak van gedistribueerde audio en video van hogere kwaliteit is dan ook flink gestegen. Daarnaast zien we ook dat meer mensen investeren in betere televisies en bijbehorende audio-oplossingen.

5. Meer oplossingen binnen één oplossing

Een trend die zich zeker ook voort gaat zetten in 2022, en daarna, is de trend dat we alles zo veel mogelijk willen kunnen regelen vanuit één enkele oplossing. We willen onder meer automatische zonwering, verwarming en verlichting. Natuurlijk kan dit door gebruik te maken van drie apps, schakelaars of afstandsbedieningen, maar uiteindelijk gaat dit steeds meer handelingen vragen naar mate er meer aparte oplossingen in huis worden gerealiseerd. Met Crestron Home kan alles worden bediend vanuit een enkele oplossing en deze trend is zeker een blijvertje.

Je woning voorzien van domotica?

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er vijf grote trends die invloed gaan hebben op onze woningen. Domotica speelt bij al deze trends een belangrijke centrale rol. Ben jij benieuwd naar wat een hoogwaardige, praktische en betrouwbare domotica oplossing voor jou kan betekenen in je eigen woning? Maak dan kennis met Instant Domotica uit Oisterwijk. Wij zijn dé specialist op het gebied van domotica in woningen en kantoren. Wij adviseren, ontwerpen en installeren al jaren kleine en grote domotica systemen in woningen door heel Nederland.

Benieuwd naar de mogelijkheden van onze systemen? Download dan onze brochure of plan een afspraak in een van onze showrooms. Daar zal onze domotica adviseur de tijd voor je nemen en je adviseren over de mogelijkheden van domotica.