Energie besparen op kantoor met domotica

Met domotica kun je slim energie besparen op kantoor. Het besparen van energie is op de eerste plaats natuurlijk belangrijk in het kader van de duurzaamheid en het milieu. Daarnaast is èlke energiebesparing ook een kostenbesparing. Uiteindelijk draait het om zowel de energie- als de kostenbesparing.

Het besparen van energie op kantoor is dan ook om veel verschillende redenen een goede investering in de toekomst. Met de domotica oplossingen van Instant Domotica kun je op diverse manieren effectief energie besparen. Wij geven je graag 3 voorbeelden die je kunt toepassen in je kantoor.

De inzet van bewegingssensoren

Bewegingssensoren maken het ons het leven al tientallen jaren makkelijker. Op kantoor zien we deze vaak in gangen, op flexplekken en in de toiletten. Zodra een ruimte vrij is van beweging schakelen de lampen, tv’s, beamers en alle andere apparatuur automatisch uit en stopt het energieverbruik. Doordat de overheid steeds strengere regels stelt aan de duurzaamheid en het energieverbruik van kantoren is het hebben van bewegingssensoren een makkelijke eerste stap. Uiteraard kunnen er meer zaken gekoppeld worden aan de sensoren. Je hebt hierin alle keuzevrijheid en wij denken graag met je mee.

De verlichting aan een systeem koppelen

Het is ideaal om kantoorverlichting aan een systeem te koppelen. Natuurlijk, is het de bedoeling dat de laatste persoon op kantoor alle lichten uitschakeld. Maar wat als een lamp niet wordt opmerkt of de verlichting wordt vergeten uit te schakelen? Dan brandt de verlichting de hele nacht en dat is zonde. Door de verlichting te koppelen aan een systeem hoeft er niet meer te worden nagedacht over het uitschakelen van de verlichting. Dit gaat geheel automatisch en kun je per dag apart instellen.

De verwarming slim regelen

Het is niet prettig als je medewerkers op kantoor beginnen met werken in een koude ruimte. De verwarming heeft vanzelfsprekend even tijd nodig om de gehele kantoorruimte te verwarmen. De eerste persoon die op de werkvloer arriveert kan de verwarming aanzetten, maar dan zijn de ruimtes waarschijnlijk nog niet op temperatuur als de collega’s arriveren. Het alternatief is om de verwarming de hele nacht aan te laten, maar dat kost onnodig veel energie. De oplossing ligt in het gebruik van slimme domotica. Je kunt de verwarming en klimaatbeheersing eenvoudig slim regelen en voorprogrammeren. Zo bespaar je energie en is de kantoorruimte behaaglijk wanneer dat nodig is en er mensen aan het werk zijn.

Regel alles eenvoudig met Crestron Home

Crestron Home is dé oplossing om op kantoor te genieten van optimaal gemak en comfort, en tevens energie te besparen. Domotica is niet alleen ideaal voor grote kantoren, maar zeker ook een fijne oplossing voor een kantoor aan huis. Crestron Home biedt eindeloos veel mogelijkheden. Ben je benieuwd naar de opties voor jouw specifieke kantoorruimte? Plan dan een vrijblijvende afspraak in met één van onze domotica experts.

Reageer