Domotica installeren in huis, zonder te slopen

Op afstand alle lampen en de verwarming in je huis alvast aanzetten? Dat klinkt goed! Met het aanleggen van slimme domotica maak je je huis intelligent en kun je alles bedienen met een app. Maar hoe leg je domotica aan zonder hak- en breekwerk? Wellicht denk je dat dit niet mogelijk is, maar met Crestron Home is dit wél mogelijk. In deze blog vertellen we je meer over de mogelijkheden!

Retrofitten van domotica

Met het kwalitatieve domoticasysteem Crestron Home is het mogelijk om vrijwel alle apparaten draadloos aan elkaar te koppelen. Denk daarbij aan de verlichting, het klimaat, de zonwering en andere apparaten. Als je geen grote verbouwing van je woning wilt, dan kunnen wij ons domoticasysteem retrofitten in je bestaande installatie.

Nadat we samen met jou een domoticaplan hebben gemaakt, gaan we iedere schakelaar in de ruimte vervangen door een nieuwe. Alle slimme techniek komt dus achter de schakelunit te zitten en niet in de besturing van de lamp. Zo heb je een vrije keuze in armaturen. Door deze aanpak is het niet nodig om muren open te breken. Iedere schakelaar, thermostaat en andere sensor verbinden we met de centrale base-unit in de meterkast. Zo kun je op afstand alle schakelaars bedienen.

Goed om te weten: Er is geen maximum aan het aantal schakelaars wat je kan koppelen aan Crestron Home!

Draadloze domotica oplossing

Door te kiezen voor Crestron Home heb je een betrouwbaar en veilig domoticasysteem. De draadloze oplossingen op basis van het Mesh systeem zijn uniek in de markt. Het is met Crestron Home zelfs mogelijk om uit te breiden naar lampniveau, maar dit is vaak een stap te ver. Door de verlichting in een ruimte te bundelen en af te stellen ontstaan diverse scenes. Deze kun je bedienen en gemakkelijk activeren met één druk op de knop.

Het blijft echter niet alleen bij het aansturen van de verlichting. Je kunt ook het klimaat per ruimte regelen. Door een draadloze thermostaat in iedere ruimte te plaatsen gaan de radiatoren of vloerverwarming alleen op het juiste moment aan. Deze slimme thermostaatkranen staan continu in verbinding met de base-unit en volgen het ingestelde dagschema.

Er zijn ook mogelijkheden om de zonwering slim te maken. Vaak is hier wel een stroompunt voor nodig, maar we hebben ook mogelijkheden op batterijen. Zo kunnen deze automatisch open en dicht. Indien gewenst kunnen we ook een elektrische rails plaatsen.

Geen verbouwing, wel domotica

Zoals je hebt kunnen lezen kun je dus domotica integreren in een bestaande woning zónder een grote renovatie of verbouwing. Afhankelijk van de ruimte is het voor ons team één of twee dagen werk om alles te installeren en naar jouw wens in te regelen.

Kleine verbouwing voor domotica

Mocht er toch een renovatie of kleine verbouwing plaatsvinden in een gedeelte van de woning, dan kunnen wij het domoticasysteem ook volledig bedraad aanleggen. De overige ruimtes die niet verbouwd worden kunnen we dan voorzien van draadloze oplossingen. Zo is er geen extra hak- en breekwerk.

Natuurlijk kunnen we onze systemen ook in een kantoorpand of thuiskantoor installeren. Zo kun je op de zaak ook profiteren van alle voordelen van domotica!

Demonstratie

Benieuwd naar hoe het draadloze domoticasysteem nu precies werkt? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in één van onze showrooms. We geven je graag een demonstratie.