Automatische zonwering biedt veel voordelen

We genieten allemaal graag van de zon in de lente en zomer. Toch is de zon in je woning niet altijd wenselijk. De temperatuur kan hoog oplopen en het is lastig om alles goed te blijven zien op televisies en computers. Kies daarom voor zonwering en sluit deze aan op het domotica systeem in je woning. Zo gaat deze automatische naar beneden als de zon begint te schijnen en gaat aan het einde van de dag weer omhoog. Vanuit de app op je telefoon kun je de zonwering ook op afstand bedienen.

Het is mogelijk om alle soorten zonwering smart te maken en te koppelen aan Crestron Home. Ben je op zoek naar nieuwe zonwering? Dan kun je ook kiezen voor de hoogwaardige producten van Crestron. Deze zonwering heeft een naadloze integratie met het Crestron Home platform. Zo kun je de zonwering koppelen met de video, audio, verlichting en beveiliging in je woning. Maak eenvoudig je eigen scenes en laat de gordijnen met één klik sluiten als je ’s avonds een film gaat kijken.

Zonwering smart maken

Waarom zou je nu je zonwering smart maken? Het is toch een kleine moeite om dit iedere dag even te doen? Als domotica specialist krijgen wij vaak deze vraag en het antwoord sluit perfect aan op waarom woningbezitters voor domotica kiezen. Het geeft gemak en ontzorging. Wij geven je hieronder graag 5 redenen om te kiezen voor automatische zonwering.

1. Bedienen op afstand

Het automatiseren en het op afstand kunnen bedienen van zaken in en rondom je woning geeft een goed gevoel. Met één druk op de knop gaat de zonwering, gordijnen of vitrine open terwijl je nog rustig aan het wakker worden bent. Sluit alles weer wanneer jij het welt of laat het zich aanpassen aan de zonsondergang. Je geniet van een complete ontzorging wanneer je je zonwering op laat nemen in je Crestron Home systeem.

 

2. Alles goed geregeld, ook als je niet thuis bent

Als je een weekend of langer op vakantie bent, dan wil je het laten lijken alsof je wel thuis bent voor ongevraagde gasten. Als al enkele dagen de gordijnen dichtzitten, dan merken inbrekers dit op. Door de gordijnen en zonwering te automatiseren gaat deze iedere dag op een verschillende tijd open en dicht. Vanuit de Crestron Home app kunnen wij een speciale actie aanmaken waarbij we enkele lampen aan deze actie koppelen en zo lijkt net alsof je thuis bent.

3. Het optimaliseert het klimaat in huis

Als je thuis bent, dan moet het comfortabel aanvoelen. De temperatuur speelt hierin een belangrijke rol. Het voelt minder prettig als het binnen te warm is. Moderne woningen zijn voorzien van veel isolatie. Hierdoor is het niet makkelijk om warmte die in het huis ontstaat door zon inval te verwijderen. Zonwering is dan essentieel om het binnen comfortabel te houden.

4. De airco hoeft minder hard te draaien

Een airco in je woning geeft in de zomer een heerlijke verkoeling. Schijnt de zon? Dan zakt de zonwering automatisch en hoeft de airco minder hard te draaien. Op die manier bespaar je energie en dus kosten.

5. Goede bescherming voor planten

Misschien heb je het al eens meegemaakt. Je gaat van huis en vergeet de zonwering. De hele dag staat de felle zon op je raam én op de planten die zo sierlijk op je vensterbank staan te pronken. Met een beetje pech verbranden je planten en moet je alles vervangen. Zonde! Gelukkig kan dit je niet gebeuren als je gebruik maakt van een automatische zonwering. Deze zal namelijk bij een zonnige dag automatisch zakken en zo je planten beschermen.

Automatische zonwering met domotica

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er dus vijf redenen om de bestaande of nieuwe zonwering in je woning te automatiseren. Instant Domotica is gespecialiseerd in het ontwerpen, inrichten en aanleggen van domotica systemen in nieuwe en bestaande woningen. Vrijwel al onze klanten kiezen voor automatische zonwering omdat het veel voordelen heeft.

Automatische zonwering kan, net als audio, video, verlichting, beveiliging en meer, volledig naadloos met het Crestron Home platform worden geïntegreerd. Download onze brochure om eens nader kennis te maken met de veelzijdige mogelijkheden. Natuurlijk kun je ook een afspraak plannen voor een bezoek aan onze showroom en een vrijblijvend gesprek met één van onze domotica experts. Wij denken graag met je mee en leggen je de beste mogelijkheden vrijblijvend voor.