Audio in huis installeren: 3 aandachtspunten

Een slim huis vraagt natuurlijk ook om slimme audio. Steeds meer woningeigenaren willen een goed audiosysteem in en rondom het huis. Van speakers in het plafond tot een hoogwaardige thuisbioscoop waarbij je de helikopters kunt voelen overvliegen. Er uitstekende oplossingen op het gebied van audio en domotica, maar waar moet je beginnen?

Het team van Instant Domotica is specialiseert in slimme audio-oplossingen welke op afstand te bedienen zijn met domotica. Koop niet zomaar de duurste speaker, want dit is niet altijd de beste in jouw situatie. Het is bij de keuze voor een audiosysteem vooral belangrijk dat de gekozen oplossing past bij jouw wensen. Daarom is het goed om vooraf een aantal zaken te overwegen. Wij geven je graag inzicht in 3 belangrijke aandachtspunten bij de audio in je huis.

1. Jouw specifieke luistergewoonten

Het installeren van het juiste slimme audiosysteem in je woning heeft niet alleen te maken met de keuze voor een bepaalde speaker. Een goede audio oplossing is er vooral ook eentje die optimaal aansluit bij jouw specifieke luistergewoonten. Kijk eens goed naar hoe jij (en andere bewoners) naar muziek luisteren. Gebruiken ze Spotify, YouTube Music, Deezer of een andere app? Gaat het alleen om audio streamen of game je graag? Heb je misschien wel een mooie vinyl collectie?

En waar luister je muziek? Is dit alleen in het thuiskantoor of door de hele woning? Luister je vaak alleen muziek of organiseer je regelmatig een feestje voor vrienden waarbij het volume omhoog gaat? Allemaal zaken om eens bij stil te staan.

2. Alleen audio of ook beeld?

Een ander belangrijk punt om bij stil te staan is waar je uiteindelijke audio-oplossing voor gebruikt wordt. Bij audio denken we natuurlijk vooral aan muziek, maar hoe zit het met films en televisie kijken? Het geluid van een overvliegende helikopter in een actiefilm lijkt levensecht met een Dolby Atmos set. Een goede thuisbioscoop tilt de hele filmervaring naar een hoger niveau.

Hoe wil jij de film ervaren? Veel van onze klanten willen een thuisbioscoop met goed beeld en zuiver geluid. Jij ook? Zorg er dan voor dat het audiosysteem naadloos aangesloten kan worden op het beeld en dat je niet drie verschillende afstandsbedieningen hebt.

3. De zichtbaarheid van de speakers

Het laatste belangrijke aandachtspunt ligt op het visuele vlak. Misschien ken je het nog van jaren geleden. Als je overal door de ruimte wilde genieten van een optimaal geluid om je heen, dan kocht je een audiosysteem met 5 of misschien wel 7 kleine boxjes. Deze moest je door de hele ruimte heen ophangen of neerzetten. Vervolgens was het een hele klus om alle snoeren weg te werken.

Deze tijd is gelukkig voorbij. Tegenwoordig kun je kiezen een audio-oplossing zo zichtbaar of onzichtbaar maken als je zelf wilt. Steeds meer mensen geven er de voorkeur aan dat de speakers helemaal niet zichtbaar zijn. De speakers worden dan in de muur geplaatst en afgewerkt (stucspeakers). Er zijn ook speaker die achter het beeldscherm geplaatst kunnen worden. Er zijn zeker ook nog volop klanten die het helemaal niet vervelend vinden om mooie speakers te zien. Vaak kiezen ze voor moderne designspeakers welke naadloos aansluiten bij het interieur. Hoe denk jij over speaker? Wil je ze zien, weggewerkt hebben of een combinatie?

Bezoek de domotica specialist

Zoals je hebt kunnen lezen is er veel mogelijk met audio in jouw (nieuwe) slimme woning. Laat jezelf goed adviseren en begeleiden door een domotica specialist. Deze kan ervoor zorgen dat de slimme audio in jouw huis perfect is afgestemd op jouw behoeften.

Het team van Instant Domotica uit Oisterwijk is gespecialiseerd in slimme audio-oplossing voor in jouw woning. Plan eenvoudig een vrijblijvende afspraak in onze showroom en wij laten je ervaren wat er allemaal mogelijk is. Je kunt ook vooraf onze brochure downloaden. Tot snel in een van onze showrooms!